onsdag den 26. december 2012

Løbe-suk

Jeg sidder lige og kigger billeder igennem på min mobil. Og drømmer mig tilbage til 10 km løbet i marbæk, og halvmarathonen ved hellehallen i efteråret. Hvor var det fedt. Især turen i marbæk var fantastisk. Jeg havde godt overskud bagefter, selvom jeg var helt smadret. Så glad og så stolt. Jeg glæder mig til at komme igang igen. Åh hvor jeg glæder mig. Jeg vil ha meldt mig til flere løb i skoven. Det er bare for lækkert.
Lægger lige et par billeder ind. De findes nok allerede på bloggen alle sammen men de gør mig bare lidt ekstra glad lige nu, og deler gerne.
Jeg har ikke haft ondt i knæet, ikke engang antydningen af ømhed... Det giver mig bare så meget håb for, at jeg kommer i gang med at løbe igen i en nær fremtid.





Jonas og Jeg med snor

Se "26. December 2012 helvideo" på YouTube

Ret stolt over hvor god den bette pony er. Men må lige give ham et dap og hive lidt hårdt indimellem... Der var 2 lækre hopper i ridehallen i dag, som var lidt mere spændende end mig til tider ;) Men trods det så går han rigtig fint med mig, synes jeg.

Forberedelserne i fuld gang til julefrokost i morgen aften ;) bliver hyggeligt.

tirsdag den 25. december 2012

Jeg må ærlig indrømme...

... At mit knæ ikke har brokket sig helt så voldsomt den sidste uge... Måske har det været godt nok også at holde ridningen på et minimum. Jeg bryder mig godt nok ikke om at være så inaktiv. Jeg har en klam følelse i kroppen, sådan en klister klump i maven af julemad, som ikke bliver forbrændt... Øv magen til ubehagelighed. Men jeg ser lyst på det hele, så længe jeg synes mit knæ- bøvl bliver bedre.

Ligenu ser jeg frem til at shoppe amok i sportmaster, og løberen i det nye år. Og læser ivrigt i min nye bog "født til løb".

I morgen skal jeg ud til min lille marcipangris... Jonas. Og hygge med ham. Det er lidt anderledes det vi får lavet nu, hvor ridningen står lidt stille. Jeg skridter uden sadel, og styrer ham i grimen eller kun med en snor om halsen. Jeg nyder virkelig at have fået en hest at passe, som jeg kan ride på. Det giver virkelig et godt billede. En helhed. Af hvad arbejdet fra jorden kan gøre gavn i ridningen. Jeg er nået rigtig langt i det jeg kan med hestene fra jorden, og det føles super godt at tage det til the next level.
Fantastisk hobby de skønne dyr. Godt til både min krop og mit hoved. Men jeg har lært den bette hest at gå rigtig fint, og styres ret så godt med mine ben, sædet og snoren om halsen, på super kort tid. Fed fed følelse, at jeg er ved at være så god. 


mandag den 24. december 2012

Juleaften

Juleaften er forløbet efter alle kunstens regeler om overspisning, pjat og hygge med familien og fantastiske gaver. Jeg har blandt andet fået bogen "født til løb" af Christopher McDougal, løbesokker, et skridt tæppe i uld til ridning, et balance bræt, lakridser i lange baner, gavekort til sportmaster og masser af penge.

Så jeg skal helt sikkert på januar udsalg og købe mig et par sko i løberen. Og der er stadig penge så jeg kan få råd til et gps ur :D

Status lige nu er: folk ligger flade på sofa gulv og div stole os puder, slapper af og hygger. Livet er skønt <3

Glædelig jul til jer alle.


fredag den 21. december 2012

Dressur pause og løbestart

Det er ikke rart for de gamle stænger at løbe igen. Det er tydeligt at mærke både på muskler og kondi, at jeg har holdt løbe-pause. Men jeg må nok indrømme at det er godt at føle ømhed i musklerne efter at have brugt dem igen. Det giver mig en følelse af tilfredshed... af en eller anden grund.

Jeg giver Jonas juleferie fra Dressuren. (og giver min krop en pause fra ridning), resten af December. Jeg tænker at jeg bare vil lege med ham fra jorden, og så har jeg et lille projekt.... Vi skal lære at ride uden sadel og hovedtøj. Det øver jeg fra jorden, og på korte rideture. Mit slutresultat skal være at ride ham både skridt og trav kun med en snor om halsen. Senere må galoppen også komme. Det er et godt lille hyggeprojekt for de næste uger.

Det er noget mere hårdt for mine lår muller at ride end jeg havde regnet med, så derfor pausen fra dressuren. Jeg tænker at der er med at passe på ikke at starte ud med alt for meget på en gang. Nu hvor løbet også ligeså stille skal igang igen.

Lige et lille billede af Jonas og jeg i ridehallen i går:


Og en hurtig update af vægten. Jeg holder mig lige omkring de 70 kilo. Det irriterer mig at jeg ikke kan komme længere ned. Men jeg er udemærket klar over at jeg skal tage mere hånd om kosten, for at komme de sidste kilo til livs. Jeg er ikke så god til at sørge for at få det rigtige brændstof ligenu. Drikker for lidt vand og for meget kaffe (DÅRLIG kombi) spiser for lidt frugt og grønt, ikke varieret nok , og så springer jeg aftensmaden over lidt for ofte. SHAME on you Sanne. Det skal vist rettes op på igen. Må være et af målene for 2013.

Mine mål for 2013

Drikke mere vand * Løbe 5 km i træk uden smerter * forbedre løbestilen * Ikke flere skader !!! * Tabe mig de sidste 5 - 10 kilo * Spise bedre * more to come...

onsdag den 19. december 2012

Ikke så skidt endda...

Jeg må indrømme at selvom jeg var noget negativ indstillet tidligere på dagen mht tilløbet, og mit drillende knæ, så synes jeg faktisk at det føles helt godt her til aften. Jeg kan godt mærke at jeg har været ude at løbe, men ingen smerter, kun trætte muskler. FEDT !!!!!

Den lille løber indeni mig bobler af glæde. Det kommer til at tage lang tid at komme fuldt i gang igen, men det gør nu ikke noget. Det kommer også til at tage tid at få lagt med ny og bedre løbestil til.

2013 kom bare an. Jeg glæder mig til et år uden yderligere skader, og masser af fede løbeture ud i verden.

kort løbeupdate

Status efter morgenens løbetur: ...Tja ikke helt godt og ikke helt skidt. Så jeg ser hvad benet siger de næste dage, og så bliver det nok til en lille juleløbetur. Turen var på ca 2.5 km, hvor jeg løb cirka 1 km. Ingen smerter, men begyndende stik/ømhed/træthed i låret og ned mod knæet.

Hmm tja. Jeg er spændt på om jeg nogensinde kommer til at løbe igen. Godt nok ikke særlig positiv stemt... nu ser jeg.

Midnats- genialitet... eller...?

Sidder igen oppe klokken kvart i kvalme, og kan ikke sove. Det er sket før at de bedste ideer, er kommet i nattens mulm og mørke, så nu prøver jeg det dælme.... Jeg forsøger at løbe lidt igen.

Der er da heller ikke noget så frustrerende at sidde og læse om alle andres løbe-eventyr, når man selv sidder og kommer ingen vejne med en dum skade....

Jeg synes hverken det er blevet værre eller bedre med mit knæ af at holde pause. Smerten har flyttet sig lidt rundt (ikke længere en stikkende smerte ved knæet, men nærmere ømhed i det meste af låret, skiftevis her og der...). Men same same. Så nu prøver jeg altså ligeså langsomt at starte op igen. På med mit elskede løbetøj i morgen tidlig (eller nærmere om et par timer...), og ud på en lille, bitte tur. Hvis det går godt, så tager jeg en tur igen den 24. ;)

onsdag den 12. december 2012

søvnløs 12. december 2012

Kan ikke sove.

Det er da bare alt for irriterende at ligge vågen, når jeg bare trænger SÅ meget til søvn. Jeg er blevet den heldige vinder af en omgang forkølelse. Og den fantastiske kombi af nys og vildt-flyvende er hvad der holder mig vågen i nat.

Nu har jeg droppet at ligge og vende og dreje mig. Og sat mig ved min elskede computer... Kom bare an nat !

SÅ hvorfor ikke finde et par julegave ønsker, og lufte billeder af den her på bloggen:

sort eller brunt underlag, gerne tyk kvalli.

merrell pace glove

inov8 bare xf 210

Praktisk stridt tæppe til krydset, dette er bare ekstra lækkert (Thermatex).

Dubarry Galway



Dubarry kildare





tirsdag den 11. december 2012

julepanik og knæ-update

Julen sniger sig ind på mig. Synes det er en anelse stressende i år. Men det er garanteret en blanding af flere ting.

Mine 4 ugers pause fra løberiet er ovre, og min første løbetur foregik som 10-20 skridt i løb x 6 under en gåtur på godt 3 km. Jeg havde ingen smerter eller andet undervejs. Men det kom til gengæld om aftenen, og dagene efter. Jeg blev så gal og skuffet at jeg ikke kan beskrive det. Dyb frustration over at have holdt 4 ugers pause fra løbet, uden den mindste fremgang. Føler virkelig at motivationen til at løbe igen er forsvundet. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for at få mit knæ klar igen. Vejene er glatte, og det gør bestemt heller ikke motivation højere...
   ...jeg er sådan en klummer, kommer altid galt afsted når der er glat udenfor.
Måske skal jeg bare droppe løbet lidt for en tid. Give mig selv lov til det. Jeg har tilmeldt mig et kursus med Posemanden til januar. I håbet om at bedre løbeteknik vil hjælpe mig.
Så kurset i januar er ligenu det der holder mig fast i, at komme i gang med at løbe igen, med et godt knæ.

Ridningen går super, dog kan jeg godt mærke, at jule-stress og løbe-frustrationer gør mit overskud betydelig mindre. Hvilket betyder at de der vildt glædes sprudlende gode rideture ikke er i overtal lige nu. Det ærger mig.



Men godt går det bestemt , og jeg er endda blevet opgraderet fra "Gummistøvleholdet" til "Elite Gummistøvleholdet" Så jeg skal ride sammen med min kære kone, og Linette, så det er bare fint. Jonas, kommer derimod på ekstra arbejde, da han skal begynde at ride med sin "moar" igen. Det bliver godt til både jonas, og hans ejer at de kommer lidt i gang sammen igen, og så kan jeg passende, sørge for at han får brugt det evt overskydende krudt han måtte have, inden de skal ud og lulle sammen ;)

Ellers spændende dag på gården i dag. Der var heste-massør på besøg fra sjælland. Jeg har set andre heste massør og kiropraktor folk in aktion før, men det er nu altid spændende med en ny, og nye heste også. 

Janni og jeg tager på jule-ræs i morgen. Så skal de sidste gaver købes, så det ikke ligger i baghovedet og gnaver. Bliver godt at få det overstået i år. Kan godt mærke at det ikke er hyggeligt i år, nok bare noget der skal gøres.


Mit knæ er helt af hækkenfeldt til i dag, så jeg vil smide stængerne op, og se noget tv med "the misses"