mandag den 29. oktober 2012

Der er ikke noget der hedder....

.... Dårligt vejr. Men de dårlige undskyldninger var der mange af i morges.

Så sluttede en weekend med smukt vejr, og glade oplevelser. Og jeg stod op til ugens første løbe/gå tur i øs regnvejr og vild blæst. Jeg kan ikke løbe ret meget ligenu. Det frustrerer mig helt tosset. Men jeg holder de gode vaner i gang, og tager en kort tur, de dage jeg plejer at løbe. Det betyder meget at komme ud alligevel selvom det meste af turen foregår gående.

Nå Weekenden... Lørdag var jeg til Halloween Parkrun i Esbjerg. Det var iskoldt, rim på græsset og den smukkeste klare blå himmel, solstrålerne der skinnede ned gennem de sidste blade på træerne i Vognsbøl parken. Så er frostvejr altså ikke så slemt, når der er SÅ smukt. Der var masser af sjove og opfindsomme udklædninger, og glad stemning. Jeg måtte nøjes med den halve rute igen, (øv øv øv øv), Men det betød at jeg fik stoppet inden knæet for alvor begyndte at gøre ondt. Vi var med en veninde til stævne senere Lørdag, får at se hende ride. Og endnu bedre, se hende vinde klassen ! Jeg er så stolt af hende og glad på hendes vejne. Sejren blev fejret med McDonalds og hyggge.

Fotograf Mikkel Sørensen

I går var en dejlig stille dag. Jeg var ude og lege lidt med Jonas, og fik en lille træktur på ham bagefter. Skøn Søndag også, som sluttede på sofaen med hjemmelavet pizza og en eller anden romantisk fransk komedie.




fredag den 26. oktober 2012

Mystiske kommunikations vaner

Det er så nemt at skrive på nettet. Fortælle hvad der sker i mit liv, kommentere på folks blogge, på youtube videoer og Facebook. Det giver en form for "helle" at sidde hjemme bag ved skærmen, når jeg kommunikerer med verden... Når jeg deler ud af mine tanker, og det der sker i mit liv.

Det jeg ikke overvejer er hvem der kan læse det. Min blog indeholder, det mest personlige indhold af ting jeg lægger på nettet. Her føler jeg mig mest sikker, mest anonym. Jeg skriver ting her, som jeg ikke vil dele på Facebook.
Men virkeligheden er jo, at det er en begrænset gruppe der kan se hvad jeg skriver på Facebook, folk jeg selv har valgt... Hvorimod alle folk i hele verden, der har adgang til en computer, kan komme herind og se hvad jeg skriver... Hvor er det mærkeligt at det hænger sådan sammen.

Og når jeg så tænker på mine evner (eller mangel på samme) til at snakke med mennesker "IRL" så giver det da slet ingen mening at dele så meget personligt på internettet.
  Jeg er rigtig elendig til at tage kontakt til mennesker jeg ikke kender, eller kender lidt, ja faktisk selv folk der har været mine venner gennem flere år, har jeg svært ved at snakke med. Jeg bliver usikker, nervøs og begynder at falde over ordene der kommer ud.

Men jeg er nu glad for mit lille univers herinde på bloggen. Og jeg bliver ved med at dele ud af mit liv og hvad der hører med til det. Det er en god ventil.

Jeg har en sofa dag i dag. Selvom det er godt til mig at komme ud til den bette pony, eller i Trim, så er der stadig nogen dage, hvor jeg ikke er godt selskab for andre levende væsner. Og sådan en er det i dag.
Så frem med internet-universet, bøgerne, og en stak film. Sanne's hoved skal plejes i dag... Måske også ved at være på tide at finde på noget udklædning til Halloween Parkrun i morgen :)


torsdag den 25. oktober 2012

Gamle huller

At være vågen kl 03:30 uden anden grund end at jeg er vågen.... Ikke det bedste tegn. Plejer at være "a bad omen".

Bruger natten på nettet, tegner lidt, og tester om de gamle huller fra "teenage flippene" stadig kan fyldes ud med piercing smykker.

Hvis jeg ikke havde været så bange, for det bælg ragende mørke, der er her ude på landet, så var jeg løbet en tur. Men sådan er det ikke. Jeg prøver at finde min seng igen...


onsdag den 24. oktober 2012

Knirkende nakke men godt knæ i dag.

Vågnede op og var den heldige vinder af et massivt hold i nakken. AV for sørensen ! Men jeg havde besluttet mig for at løbe i dag, og så skal INTET stoppe mig...
  Jeg var ude på en lille bitte løbetur. Masser af gang og korte intervaller af roligt løb. Knæet var faktisk ret godt. Jeg mærkede sådanset slet ikke noget til det.

Det var så godt at komme ud på en løbetur i dag, også selvom det var en kort en. De perioder hvor hjernen går i knot, er det altså bare ekstra vigtigt at jeg kan løbe.

Skønt og stille efterårs vejr. Tung dis og meget fugtigt over alt. De smukkeste farver og duften af skovbund. Det var lige den medicin hovedet trængte til.




Jeg bryder mig normalt ikke om at have halstørklæde på når jeg løber. Men det var nu nødvendigt i dag, for at passe lidt på nakken. Og føltes helt rart at få varmet det hele op deromme. Satser på varmt bad, og varmepude kan kurere det pokkers hold.

tirsdag den 23. oktober 2012

Sanne's rodehoved vol. 1

Jeg skal ikke noget i dag ikke det mindste. Jo lille tur ud at handle med min Mor, og hygge, men ellers skal der udelukkende lades op, slappes af, læses og ses noget godt tv.

Mit hoved føles som en fyldt ballon i øjeblikket. Masser af tanker og rod. Ja jeg har et alvorligt tilfælde af Rode-hoved. Jeg trænger til at mit knæ vil virke igen. Mangler godt nok at komme og løbe en god tur. Det renser bare hjernen på en rigtig god måde.
Knæet har været ok de sidste 2 dage, men jeg har taget den noget med ro og slet ikke løbet. Så i morgen tager jeg en kort løbetur, og så satser jeg stærkt på at jeg kan være med for real til Parkrun på Lørdag, hvor der er Halloween hygge :D

Jeg vil ha læst lidt i min BS bog, og i aften kl 19.10 kommer der et program på DR2 jeg hellere må se. "The perfect Runner, The Nature of Things". Spændende. Hmm kan godt mærke der går mere og mere løbe nørd i den for mig :) Det er rart nok ;)



Nu: en kop the inden jeg skal ud med min Moar <3

søndag den 21. oktober 2012

Pony wellnes = Sanne terapi

Det har bare været en skøn weekend. I går lørdag var Janni og jeg i Esbjerg og lure til Parkrun. Dejlig stemning og glade løbere. Og så fik jeg hilst på Jane. Så nu har jeg en stemme til at matche bloggen ;)

Jeg løb kun den halve tur, da mit knæ bare ikke vil som jeg vil. Men det var en god oplevelse.

I dag har jeg nusset om Jonas. Mine ben er temmelig ømme, og hovedet træt. Så ridning bliver det ikke til i dag. Tilgengæld har han fået den hel store omgang forkælese. Grundig vask af hele kroppen, man og hale. Og derefter en tur i solarium. Det var ren kvalitets tid. Og lige det jeg havde brug for.

Min krop er næsten lige så træt som hovedet i dag. Så gemmer mig med en kop kaffe.






fredag den 19. oktober 2012

temmelig væmmelig træt

Træt træt træt, og kæmpe suk.

Nye forhindringer i mit liv, hjernen bliver godt nok lidt slidt. Tilbragte formiddagen med Mor og Lotte under dyner og tæpper med Matador i flimmeren (ikke mit valg dog). Det var rart at hygge med familien og blive husket på at der ikke er noget der kan slå mig ud, så længe jeg er omgivet af folk der holder af mig.

Aftensmaden er i ovnen, dejlig nemt, (rødsej, porre løg, ris og broccoli), kroppen er på sofaen ved siden af Janni. Nu kan resten af verden bare komme an.

Og i morgen er der løb i Esbjerg (Parkrun). Jeg tør ikke løbe ret langt, da mit knæ stadig driller. Så jeg vil holde mig på sidelinjen og kigge og hygge. Håber på at hilse på Jane (http://betteskov.urbanblog.dk/ ) "ude i virkeligheden" og bare få en rar formiddag sammen med Janni.

onsdag den 17. oktober 2012

Muggen knæ og skidt under neglene

Hvor er det typisk. Når der endelig er ved at være styr på den ene skade så kommer der en ny smerte og stikker hovedet frem.

Det kan godt gøre mig en anelse bitter og modløs, må jeg indrømme. Mit venstre skinneben har faktisk været rigtig godt de sidste uger. Men har til gengæld fået en stikkende smerte på ydersiden af det højre knæ. Hip hip hurra for nye tiltag i min dumme krop. Siden halvmarathon har det sådanset været galt.

Men af skade bliver man klog, og jeg forsøger at lære lektien. Selvom det betyder at jeg måske skal stå og se på til mit første Parkrun på lørdag. Så må det være sådan det skal være.

Planen bliver at holde lidt igen med løbet. Kun løbe korte korte ture, så jeg kommer lidt ud, men ikke løber til det begynder at gøre ondt. Måske kun en km eller 2 til en starter. Udstrækning af div muller. Hjælp fra Janni til at strække baglår og baller ud. Crosstrainer og styrke træning. Gåture. Og så må jeg lægge kilometer til efterhånden som det bliver bedre igen...

Selvom det ser lidt trist ud på løbe området, så får jeg rigtig gjort noget ved projekt pony-fræser. Jeg har været oppe at ride på vidunderet 3 gange nu. Er så småt ved at finde balancen og modet. Så i dag travede jeg nogen omgange, hvor jeg forsøgte mig med letridning. Ikke det nemmeste jeg nogensinde har prøvet på. Men det skal nu nok komme. Han er en god lære pony lille Jonas. Skal ud på ham igen i morgen ;)




mandag den 15. oktober 2012

Morgen aktiv i køkkenet



Der skal bages muffins til gummistøvle-ride holdet. Og med masser af over modne bananer i frugt skålen er der jo ikke noget at diskutere. Det blev til en hjemme bikset opskrift på fedtfattige banan muffins med blåbær:

2 modne bananer
100 g blåbær
2 æg
100 g sukker
1 tsk vanille sukker
1 tsk bagepulver
200 g hvedemel
50 g havregryn

Ca 18 stk bages i 20 min ved 200 grader.

Jeg er rigtig spændt på i eftermiddag. Det bliver rigtig sjovt at komme i gang med at lære at ride.


Jeg giver knæet et par ekstra dages pause. Jeg lavede et dumt vrid med det lørdag aften. Og det er først i dag det er blevet lidt bedre, så i stedet for min mandags løbetur, har jeg valgt, at lære af mine tidligere erfaringer med skade, og tage et par dage løbe fri. Så hvis alt går vel bliver næste løbetur på onsdag.
Men selvom jeg ikke kan løbe, skal det da ikke binde mig fuldstændigt til tvet ;)

Så jeg smed mig på gulvet i godt 45 minutter, med yoga, div planker og mavebøjninger. Og er du vimmer mand hvor er det dog svært at holde den sidelæns planke. Total dårlig form dér Sanne ;) Så der var tydeligvis noget der skulle arbejdes med. Men jeg er da ved at blive mere fleksibel. Og de almindelige mavebøjninger bliver nemmere og nemmere at fyre 30 stk af. Så plus på DET punkt :D


søndag den 14. oktober 2012

Debut med pony

Så kom dagen hvor jeg blev ponyrytter. Jeg har aldrig rigtig gået til ridning, og har kun begrænset erfaring fra ryggen af heste. Men det slutter nu. I morgen starter jeg på gummistøvle-hold. Helt fra bunden begynder ridning.

Det bliver vildt godt, vi er tøser 3 på holdet. Og skal ikke ret meget andet end at holde os på hesten i skridt det første stykke tid. Super super. Jeg glæder mig rigtig meget. Super god træning for mave og ryg, og ikke mindst for indersiden af hovedet.

Jeg har fået lov at låne en sød gammel fjorhest (fjolle bakke), som hedder Jonas. Vi var lige ude og skridte ridehallen tynd sammen, en halv times tid i dag, for at hilse lidt på hinanden. Jeg er meget spændt på i morgen. Glæder mig som den lille pony pige jeg nu er blevet ;)


lørdag den 13. oktober 2012

En skov trold (løber) blev født.

Lige hurtigt en lille update om første løbetur efter Halvmarathon.
Det gik overraskende godt, mine skinneben var super, men knæene var ikke helt sikker på at de synes det var så sjovt. Men lidt knæ-knirken er også okay de næste par uger. Men så skulle det også gerne aftage igen ;)

Men lækker lækker tur i skoven, ved solnedgang. Det er i hvert fald ikke sidste gang jeg løber der :D




fredag den 12. oktober 2012

Giganter mødes... eller noget ;)

I går aftes var vi i svømmeren. Ganske enkelt vidunderligt at blive varmet igennem af spa og sauna. Fik da også svømmet 600 meter, dog i hyggetempo. Det var rigtig godt til kroppen, og så bare hjem igen under dynen med hver vores bog, intet mindre end lykken !!!

Jeg blev lokket til at læse B. S. Christiansens bog "Et liv på kanten" af min søster Nanna. Så den er jeg godt igang med. Indtil videre er det lige læse-guf for Skovtrolden-Sanne. Dejlig tør humor, hyggelige drenge historier og masser af guldkorn.

I min familie har der de sidste år været en vældig guro-kamp min Mor og Far imellem (og mig og de andre tøser holder som altid med Far, fordi det er sjovest at drille Mor). Men Far mener jo så at B. S. er verdens sejeste gut, og min Mor er helt solgt til Chris MacDonald. Så nu gik jeg på kompromis, og lovede min Mor at tage med til foredrag med Chris "Burger King" ;)


Det skal vi den 31. Oktober på min yngste søsters efterskole. Jeg havde aldrig troet jeg skulle finde migselv til sådan et foredrag, men sådan bliver det. Og jeg er faktisk ret spændt på at se hvad han er for en fisk.  



Kiropraktoren i går efermiddag vil jeg ikke komme nærmere ind på, da det kun udløste yderligere forvirring i mit hoved. Den nye dame kriopraktor jeg snakkede med havde en teori om at det slet ikke var skinnebens betændelse jeg havde, men en lille fiberspringning.... Så udbredt forvirring i Sannes bette knold. Men men det kan vel være ligegyldigt. En skade er det i hvert fald, og jeg ved hvornår der skal passes på. Og at jeg skal mærke efter min krop i stedet for hjertet, i denne forbindelse i hvert fald ;)


  Jeg synes min krop føles god igen, og jeg vil vove mig ud på min første løbetur siden Halvmarathon'en i morgen. Det kommer til at foregå i skoven nær ved den grund mine forældre bygger nyt hus på, i Ansager. Jeg ville nu gerne ha været afsted fra morgenstunden af, men da vi har andre planer, så bliver det i morgen aften eller eftermiddag.
Det bliver rigtig godt at komme ud at lufte løbeskoene igen. Og så endda i skoven... Skøøøønt !

torsdag den 11. oktober 2012

Parkrun og kiroprakror

Kriopraktor i dag. Det er ikke den samme jeg skal ind til i dag, så er spændt på om det bliver den samme undersøgelse og behandling. Jeg har gået dernede nogen måneder nu, og synes ikke jeg har mindre bøvl med skinnebenet, hvilket var grunden til jeg fik en tid der i første omgang.

Jeg tænker at hvis det er det præsis samme der sker i dag, med samme effekt. Så stopper jeg behandlingen. Og tager til massør en gang i mellem i stedet for. Det ved man da hvad er. Og der er nu engang ikke noget mere skønt for ømme muller og myose fyldt nakke og skuldre, end en gang massage.

Jeg har været i Trim 2 gange i denne uge allerede. Føles virkelig godt at komme i gang igen. I morgen skal Janni og jeg afsted sammen, og Lørdag vil jeg ud og løbe en lille tur. Første løbetur efter Halvmarathon. Er spændt på om knæene er klar igen.
I aften skal vi et smut i svømmehallen. Det bliver intet mindre end vidunderligt ! Jeg får de ondeste infiltrationer i nakke, skuldre og lænd, når jeg sådan går og småfryser hele tiden.
  Jeg er blevet en lille forfrossen mus siden jeg har smidt det værste spæklag ;)

Jeg har siddet hele formiddagen og luret div kommende motionsløb, og der er rigtig mange jeg gerne vil med til. Men kan ikke finde nogen før til foråret 2013. Så indtil foråret må jeg se at få gjort alvor af mine trusler, og se at komme med til Esbjerg Parkrun.


Jeg har lavet en lille liste ude i siden over de næste løb jeg gerne vil være med til. Der skal nok komme flere. Det er der vist ingen tvivl om. Er godt nok blevet bidt af en gal løber ;)



mandag den 8. oktober 2012

Mine første 21 !

Solen skinner i dag. Jeg nyder det. At den skinner ind gennem vinduet og varmer mig. Der et dagen efter jeg løb min første Halvmarathon. Disse dage i Oktober har stor betydning for mig. I morgen den 9. Oktober er det 4 år siden jeg tog en kold tyrker fra al min psyko - medicin. Minder om smerte og sejr.


Før løbet Janni får morgenmad, og jeg har fået nummer på og er vældig spændt.



Starten er gået, og afsted vi suser.


Løbet i går var så fedt ! Jeg kan næsten ikke forstå at jeg har gennemført en halvmarathon. Mine ben blev mere og mere ømme efter de første 6 km, så jeg holdt masser af gåpauser. Janni kom ved ca 9 km og heppede. Det gav et dejligt løft. Ved 15 km fandt jeg ud af, at det gjorde mere ondt at gå end at løbe, så løbeturene blev lidt længere eller oftere igen.  Janni stod igen ved 17 km og det var lige det jeg havde brug for. Kæreste opmuntring og masser af glad energi. Det gjorde at jeg fik endnu mere mod på at knokle mig igennem de sidste 4 km. På trods af at jeg til tider ikke kunne mærke mit venstre ben. Og andre gange syrede samtlige muskler i benene til pga regn hagl og blæst.

30 meter før mål kunne jeg høre min familie råbe og huje. Og min søster Lotte (som havde deltaget i 4,2 km løbet tidligere), kom mig imøde og løb de sidste meter sammen med mig.


På vej til målstregen, de sidste få meter.



Jeg overvejede på intet tidspunkt at give op. Men det er uden sammenligning det mest smertefulde jeg har oplevet. Men jeg glæder mig sgu til at gøre det igen, og gøre det endnu bedre !!!

Den støtte og opbakning jeg fik fra min skønne kæreste og familie betød så meget. Kan slet ikke beskrive hvor godt det føles !

Da jeg kom i mål, fik jeg min medalje (som er rigtig flot, og jeg er meget stolt af den), og min goodie bag. Tog mig en kampe slurk vand og gik rundt et stykke tid. Det var som om mine ben havde glemt, hvordan man står stille. Men det lindrede smerten at gå rundt. Jeg fik fat i noget is til mine knagende knæ, og fik noget varmt tørt tøj på.
Fik lækker frokost buffet sammen med Janni og svigerfamilien.


Så glad og stolt, og SÅ smadret !


Løbet var rigtig godt arrangeret, og det var rigtig rart at have hallerne at opholde sig i op til og efter løbeturen. Masser af omklædning og toilet muligheder. Og super morgen og frokost buffet, til dem der var til den slags. Depoterne var gode og der var folk mange steder på ruten som heppede og hujede ! Og så var der alle de herlige vejvisere. De var så søde og havde allsammen et eller andet sjovt eller sødt at sige.
Dog ser det ikke ud til at de har registreret min tid inde på hjemmesiden. Godt nok løb jeg langsomt, og er ikke top tunet atlet. Men derfor ville det da være rart at have en præcis tid alligevel. Der står DNF udfor mit navn... (googlede det og fandt frem til at det betyder "did not finish") Hvilket jeg da i den grad gjorde !

Jaja jeg trackede turen med Endomondo på mobilen, så har alligevel at ide om hvor længe det tog mig...
Men på trods af det, Fedt fedt løb !

Det var en god dag. En jeg aldrig glemmer følelsen af.




Min krop er godt og grundig brugt i dag. Jeg har ondt fra lige over navlen og ned. Haha hvor er det sådanset en god følelse at være så voldsomt gennemtæsket og mørbanket. Måske er det lettelsen der gør at det føles godt ;)

Jeg har lavet lidt yoga her til formiddag, og meget mere bevægelse bliver det nok ikke til. Jeg skal lige et smut ud og handle med Janni, og til kaffe hos en veninde. Så dejlig rolig resten af dagen.


lørdag den 6. oktober 2012

Løbenerver



Jeg er lidt nervøs (nej MEGET), for løbet i morgen. Det bliver rigtig spændende, og jeg husker konstant migselv på at det er første ½M og det skal være en god tur. Jeg har ikke fået trænet optimalt, så det handler om at gennemføre uden yderligere skader, og i godt humør.

Men mit (i dette tilfælde) rådne konkurrence gen, gør det lidt svært for mig at holde fast i den tanke.

Jaja, der er ikke andet at gøre end at tage det hele som det kommer. Min Mor og yngste søster Lotte skal være med til familieløbet på 4,2 km. SUPER fedt og hyggeligt at de vil være med. Jeg er altså også nødt til at arrangere lidt tøse løbe træning med dem efterfølgende. Det var så hyggeligt den ene gang vi var ude sammen.

Jeg holder lave-absolut-ingenting-dag i dag, hviler benene og forbereder hovedet. Jeg vil ha fundet ud af om jeg kan leje en film eller 2 over nettet, så skal jeg et smut ind til byen, hæve penge, og måske gå en lille tur i anlægget.

Aftensmaden bliver noget kylling med grønsager og pasta. Drikke masser af vand, pakke tasken til i morgen og så er det vist bare tidlig i seng...

Det bliver bare så godt at komme igang igen. Jeg glæder mig næsten ligeså meget til at komme igang med træningen igen, som jeg glæder mig til løbet i morgen. Der skal sparkes til humøret i en fart, og det bliver godt. Som jeg skrev til en veninde: Vinter depri skal bekæmpes med sved og godt selskab. Det må være kuren. Trim, løb,  god mad og godt selskab. Og selvfølgelig også hyggeaften i sofa med godt tv x mange.

onsdag den 3. oktober 2012

Inspirerende smadder tur

Efter løbet i Marbæk i Søndags, har der spøget en lille mudderpøl inde bagerst i mit hoved. Jeg må godt nok indrømme, at det var meget tiltalende at løbe på de smalle skov stier, igennem mudder og vandpytter. Og da jeg var ude at gå en tur i dag, fandt jeg præcis hvad jeg havde brug for i mit liv. En løberute (det bliver det i hvert fald), med alt hvad mit lille smadder-løber-hjerte begærer. Lækker natur, mudder, vandpytter og ujævnt underlag :D

Så der er helt sikker noget der skal prøves efter næste uge. Det er en kort tur, på godt 3.5 km. Men der er masser af muligheder for at lægge yderlige km på. Både i skov og på asfalt.

Vi skal på pandekagehuset og spise i aften. Svigermor har fødselsdag, så det skal fejres.

Mullerne er så småt ved at være sig selv igen. (Var slemt med læggene i går). Så jeg skal nok være frisk og løbeklar søndag morgen. I hvert fald fysisk. Mentalt ved jeg ikke.... Er godt nok nervøs. Er det åndssvagt at melde sig til et løb når man ved at man ikke kan løbe alle 21 km. Og er nødt til at have mange maaaange gå pauser ???

Det er vel ikke dumt hvis det er noget jeg gerne vil. Hvis jeg ikke har noget imod at holde pauserne....?

Hmm selv pineri at tænke sådan. Jeg vil det jo så gerne, og så er den ikke længere !

Jeg tog et par billeder på gåturen i dag. Så vil da lige dele dem med jer, så i kan se hvad jeg glæder mig til: