søndag den 30. september 2012

De fedeste 10 km !

Energimarathon i Marbæk. Jeg var nervøs og spændt. Bange for at blive nummer chok (blev næsten nr chok...), som man vel altid er som begynder-løber...

Det var min bedste 10 km tid, og det er kun migselv jeg skal måle mig med. Selvom det er svært ikke at  kigge langt efter de hårde løbere der bare drøner derud af uden gåpauser eller pruste-lyde. Der var den mest vidunderlige efterårs natur vi løb i med mudder huller, skovbund og strand. Det var SKØNT at pløje igennem vandpytter og smadder grinende og fnisende.
  Og da jeg kom i mål stod både mine forældre, svigerforældre, kæreste og søster og hujede og heppede. Det gjorde mig så glad, og var lige flødeskummet på toppen af en super dag.


Der var rigtig flotte goodie bags med t-shirt, drikkedunk, køletaske, førstehjælps sæt osv osv. Virkelig flot ! Det lød til at alle ikke var lige så begejstrede som jeg. Men dem om det. JEG havde en god tur, og sidder nu på sofaen med benene oppe, og hygger med Janni.

Tror jeg sover godt i nat ;)

lørdag den 29. september 2012

Hvile med ild bagi

Burde bare ligge på sofaen med benene oppe og slappe af. Samle lidt kræfter ind til 10km løbet i marbæk i morgen. Men sådan er det godt nok ikke gået... Jeg dur ikke til at sidde stille i dag. Gøre rent her, og give en hjælpende hånd der. Så nu har jeg hevet mig ned i nakkehårene, og plantet mig i en mega lænestol. Vand i den ene hånd og resten af verden på smartphone i den anden.

Jeg er rigtig spændt på i morgen. Det er kun mit 3. Motionsløb, og så er det en distance jeg ikke har løbet så mange gange før. Jeg kan godt li at løbe sammen med andre, især til de her løb. Men i træningen er jeg nok bedst til bare at løbe selv. Min Mor og søster vil gerne løbe med mig, og det skal jeg også til at udnytte noget mere. Det kunne da give et nyt pift indimellem, så det hele ikke bliver for ens.    Efter de her 2 løb (i morgen og halvmarathon på næste søndag), skal jeg ha lavet et nyt løbe program. På den ene eller anden måde... Jeg skal ha givet mit skinneben en lille pause, og så skal jeg starte langsomt ud igen. Desuden vil jeg ha noget styrketræning og anden konditions træning end løb med også. Jeg har ingen anelse om, hvordan og hvorledes jeg får skruet sådan et program sammen. Man kan garanteret få hjælp af proffer, men hvor ??? Og koster det ikke en halv arm ???
  Jeg er gået for hurtigt frem, og glemt at lytte til min krop. Alt for ivrig. Det irriterer mig helt vildt at lave disse begynder fejl. Men jeg er begynder og lærer bedst af mine fejl ved at mærke dem på min egen krop (ikke ret fedt, men jeg er jo kun menneske...) Nu har jeg gjort mig nogle erfaringer, og så tager jeg den herfra.

  Jeg var ude at gå en tur forleden. På eventyr i min barndomsby. Tænk alle de hyggelige stier jeg havde glemt alt om. Både grus sti, trapper og kæmpe græsplæner. Dem glæder jeg mig til at komme ud og få prøvet af i løbesko.

Jeg er så spændt, bliver en god dag i morgen.




torsdag den 27. september 2012

Come on.....

Regn regn regn. Sikke en våd dag. Jeg var ude at køre tidligere, skulle lige se om de kære håndværkere havde styr på at lave sokkel. Der var gravet ud,  og på trods af vejret var der også blevet støbt lidt. Spændende at se hvordan det lige så langsomt skrider fremad. De skal nok få en flot nyt hus til foråret de 2 gamle ;)

Så vendte jeg (vand) scooteren hjemad, tændte op for varm kakao og gysere. Intet mindre kunne gøre det.

Lidt hygge-mad bestående af mango-banan-blåbær-jordbær-appelsin smoothies fik jeg lavet. Købte den flotteste mango i lidl forleden.
   Og til aftensmad ovnrødder og ovnfrikadeller. Jeg elsker mad ;)

Jeg er meget træt for tiden. Synes energien er langt væk. Der skal ikke så meget til at vælte mit humør. Så jeg glæder mig til løbet på Søndag. Jeg trænger helt sikkert til at komme i gang igen. Med at løbe og træne i det hele taget. Jeg mangler det pift af glæde det giver, og at mærke min krop bliver træt og ikke kun hovedet. Jeg dur ikke til at sidde stille.

Glæder mig over den smukke aftenhimmel der er lige uden for mit vindue. Og glæder mig til Janni kommer hjem til mig.




onsdag den 26. september 2012

Ven

Lige et lille billede af Hit


Blå mærker og regnvejr



Nu nærmer 10 km løbet sig hastigt, og jeg begynder små-nervøst at tjekke vejrudsigten for på Søndag. Regn og blæst ja tak hvad ellers...
Jeg har kun løbet kortere ture i regnvejr og er i tvivl om min påklædning nu hvor turen altså bliver lidt længere...

Ligenu hedder min plan: Mine alm løbetights, kunststof tshirt og en softshell vest.... gode råd er MEGET velkomne.....?


Ak ja og de kære heste. Jeg skulle hjælpe med et lille føl i går. Det stakkels kræ havde fået en slem svampeinfektion i pelsen og skulle strigles og vaskes med speciel sæbe. Det var ikke det fedeste der var sket for ungen den dag, og der blev protesteret. Det resulterede i et flot aftryk af en baghov på mit lår. Av for sørensen !!!
Jeg er jo den jeg nu en gang er, hvilket vil sige at jeg er vant til at komme galt afsted, så jeg kender proceduren... ind, benet op, is på, is af osv.
  Jeg var vildt nervøs for at jeg igen havde fået mig et træ lår og at det skulle betyde at jeg ikke kommer afsted til de 2 længe ventede løb. Men jeg tror faktisk jeg har været så hurtig med is og førstehjælpen at jeg nok skal nå at blive løbeklar til på Søndag :D

Hvor heldig har man lov at være....? Jeg skal da heller ikke juble for hurtigt, men det føles ret ok i dag, alt taget i betragtning.

Hvor er jeg da også bare en klummer-røv ! Jeg kommer bare altid galt afsted. Og får de underligste skader... Hmm det hærder vel på en eller anden måde ;)

Jeg har købt trøste hyggesokker i Lidl. De virker langt bedre end chokolade og chips, har jeg fundet ud af :)


Jeg tror dagen i morgen står på hygge og sofa med Janni. Der er sket en hel del de sidste uger, så en slapper vil gøre godt. Måske vover vi os et lille smut ud og kigger på mine forældres "sandkasse." De har endelig fået grønt lys til at gå i gang med at bygge hus. Så murerne kommer i morgen og starter på soklen. Det er da også bare med at komme igang. Det er jo ikke ligefrem den bedste hus-bygnings-årstid vi går i møde.
Men hvor bliver det bare godt. Og hvor er jeg bare glad for at de endelig fik svar fra kreditforeningen. Det har været nogle lange måneder at vente og leve i sådan en uvished.

I dag skal jeg... hygge ! det var planen at jeg ville ha løbet en lille tur, som den sidste inden søndag. Men det vil jeg ikke udfordre skæbnen med. Hvis det resulterer i et mega mongo krampe-lår, så er det bare ikke det værd. Så hygning og veninde besøg bliver det til i dag. Dejligt !


tirsdag den 18. september 2012

Hovedpine og rødder

Hovedpine-dag i dag. Sådan er det jo indimellem. Heldigvis kan jeg holde ud at være oppe i dag, og behøver ikke at have sengen spændt fast på ryggen ;)

Jeg blev inspireret af Betteskov's seneste blog, www.betteskov.urbanblog.dk så jeg vil lave flotte farvede rodfrugter i aften. Dog kan jeg ikke komme op med sådan nogen flotte blå kartofler, men pyt ;)
  Madlavning er efterhånden ved at være noget jeg nyder rigtig meget. Temmelig udfordrende når kæresten har en slem fobi for nyt mad. Men det plejer nu at blive ret godt modtaget... ;)

Men mad senere, nu skal min elskede sofa plejes. Dertil hører cola light og melon.

mandag den 17. september 2012

Midlertidig ude af funktion

Nå ja, mit venstre ben besluttede sig i torsdags for at løb ikke lige var livretten. Så det dumme ben har pjækket lige siden.

Godt og grundig frustreret over den stædige skinnebensbetændelse, har jeg lagt nye planer for ugerne op til 10 km i Esbjerg og Halvmarathonen ugen efter.

Planen har hele tiden været at jeg ikke skulle løbe alle 10 og 21 km, men holde regelmessige gåpauser. Men som det ser ud lige nu er jeg nok nødt til at tage lidt længere gåpauser alt efter hvad benet siger til den tid. Det er okay, det er jeg nødt til at synes det er.

Jeg satser på gåture, cross trainer og let styrketræning de næste dage. Og starte roligt ud med en kort løbetur senere på ugen med gåpauser selvfølgelig. Alt efter hvordan det går, så tager jeg den derfra...

Jeg er vildt bitter over min ynkelige pyller-krop. Men jeg kan jo kun arbejde ud fra, hvad jeg har fået tildelt ved fødslen, og derfra forbedre den så godt jeg kan. Jeg er ikke god til at nøjes... Jeg vil løbe, og jeg skal nok løbe alle 21 km ved et halv marathon, og jeg VIL gennemføre en hel marathon.  En dag skal det nok ske, det er jeg ikke i tvivl om.

Lige nu er jeg bare nødt til at huske at lytte til min krop. Styrke de steder der skal styrkes og træne sikkert og langsomt.

Eftermiddag på sofaen med Janni, kaffe og tv <3

søndag den 16. september 2012

Og Stormen drev over...

Humøret blev bedre i fantastisk selskab. Dejligt at have verdens bedste søstre, og skønneste kæreste. Lækker mad på "Det Grønne Hjørne" og Stand Up med Anders Mathesen... Som toppede med en tur back stage. Hvor heldig kan man være.

Nu er luft madrasserne pustet op og slik poserne næsten tømt. Tror snart det er sengetid for små piger.

Forresten gjorde jeg et godt køb i sportmaster. En masse billig energi, takket være en venlig og vældig snakkesalig ekspedient.




onsdag den 12. september 2012

Ny dille og ny ven

Jeg må indrømme at jeg nok er mere heste-pige end jeg havde troet. "Jeg kan da sagtens undvære at bruge tid med de kære dyr"....Ja måske men ikke ret lang tid da ;)

Det er resulteret i en ny forelskelse. Han er 4 år, vallak og hedder Hit. Smuk sort fyr ! Jeg har ikke haft glæden af at lege med en vallak (Hit) før, eller hingst (Mastermind) for den sags skyld, men det kan jeg så sige at jeg har nu.
Og Hit blev så min nye legekammerat. Det er nu hyggeligt at have en hest at nusse om igen, og endnu mere skøn erfaring.

Ikke Super fantastisk billede, men her er vidunderet Hit 

Desuden var jeg til Cross Fit træning for første gang i mandags. Jeg blev noget overrasket over hvor lidt muskel kraft jeg har, men det jeg har sidder til gengæld i benene. (Hip hurra for løb). Det var en utrolig fed oplevelse, og jeg kan love jer min krop har det sjovt i dag. Jeg kan i hvert fald mærke muskler i min krop som jeg ikke anede jeg havde.
Armbøjningerne har sat sig til ømme muller ind over brystkassen, i skulderne og helt ned langs ribbenene og ind over maven, hvor mavebøjningerne så overtager ømheden.... Foran på mine lår, på ydersiden, og på inderlårene har jeg ondt, og mine arme vil jeg slet ikke starte på at fortælle om.
  Ja jeg er noget så øm, men jeg er SÅ klar på at tage turen igen på Mandag. Men så holder jeg også en pause på 3 uger, da jeg i uge 39 og 40 skal koncentrere mig lidt om løbet igen, og uge 41 tager jeg en slapper efter halvmarathon'en.


  
De er godt nok pænt cool de Cross Fit tøser :D                                    

I aften skal Janni med nogen gutter til Motor cross stævne, og jeg tager med en veninde til dans i Brammning. (Jeg holder mig dog til cafeteriaet).

Så lille mor Sanne er i dette øjeblik i gang med at forberede madpakkerne til aftensmaden. Åh det er nu lidt hyggeligt med madpakker ;)
Menuen står på pasta salat med perle spelt, ærter, løg og peberfrugt. Mums !

mandag den 3. september 2012

3. September 2012

Efteråret kan nemt tage pusten fra mig. Alene det at kalenderen skifter fra August til September kan gøre mig noget så depri. Men ikke i dag !

I dag den 3. 9. 2012 har jeg betalt det sidste afdrag på den enorme gæld jeg havnede i efter at være gået fra en kæreste som er enhver svigermors mareridt. En gæld på næsten 100.000 er i dag fortid, og Richard er hermed et afsluttet kapitel i mit liv. FRIHED !!!

Det er blevet fejret med en tur til frisøren, blev klippet temmelig kort. Så det er helt nyt for mig, men føles godt. Derefter en tur i Trim, meldte Janni og jeg med til deres sommerfest på fredag, og knoklede i en lille times tid. Det var skønt.
Nu dufter køkkenet af banankage, for det er det bedste at fejre en god dag med. Så den pakker vi i bilen senere og kører over til mine forældre med.

Jeg undrer mig lidt over mine ben, synes de brokker sig så mærkeligt over løberiet. Men på den anden side, så er det jo også temmelig nyt. Jeg er 29 år gammel, og har aldrig før løbet. Der er kun gået 5 måneder siden jeg startede på at løbe, så jeg må lige slå koldt vand i blodet og slappe lidt af. Kroppen skal jo også have tid til at vende sig til det, og nu også med ny støtte i sko og kiropraktor osv...
Jaja tålmodighed har aldrig været min største styrke ;)

Jeg er lidt træt nu, har ikke sovet ret godt i nat. Så har nogen timer der skal indhentes. Men det bliver en dejlig eftermiddag, og aften.

Onsdag vil jeg ud og løbe en lille tur. 3 km og så i hurtigere tempo end jeg plejer. Måske endda lave PR ;)

søndag den 2. september 2012

Kort flytte og 10 km update

Sikke en uge, flytning og rengøring af mit barndoms hjem.... sikke mange minder der kom frem.

Det har været hårdt, men dejligt at føle jeg endelig kunne hjælpe mine forældre, som altid har været der, og hjulpet mig. Mine baller, arme og lænd og lår er stadig temmelig ømme.

I går tog jeg en 10 km løbetur fra Nordenskov til Ansager (hvor mine forældre er flyttet til), og samlede min Mor og lillesøster op, og tog dem med på den sidste km. Sjovt at prøve at løbe sammen med andre. Det var hårdt at løbe så lang en tur. Jeg løb 5 min og gik 1 min. Og tog en lidt længere gå pause ca hver halve time. Mine muskler syrede de første 2 km, og de sidste 4 km var mine knæ ved at poppe ud af benene på mig. Vildt frygtingydende tur, da der kun er godt en måned til min første halvmarathon, som altså er dobbelt så langt !!!!!

Heldigvis har jeg da et par weekender endnu til at få testet lange ture af, og hvordan der er bedst for mig at løbe. Måske 3 min løb og 1 min gang første halvdel af turen, og hvis det går godt, så sætte løbetiden op til 4 eller 5 min.......? Hmm det er spændende, og jeg elsker det. De lange ture er fantastiske. En vild sejr, når jeg har gennemført det. Stolthed og træthed blandet med tilfredshed, er goooodt.

God søndag verden, min bliver tilbragt med fødderne oppe, og ordne lidt vasketøj. .....Og selvfølgelig film ;)